петак, 30. мај 2014.

Kovano Gvožđe

Pronalaskom kovanog gvožđa ljudska civilizacija je napravila veliki pomak u svom napredovanju. U početku se kovano gvožđe upotrebljavalo najčešće u vidu oruđa, oružja kao i nakita. S vremenom je upotreba kovanog gvožđa postala nezamenljiv proces proizvodnje, koji traje do danas. Kovano gvožđe se već vekovima koristi za izradu kovanih kapija, ograda, terasa, stepeništa i ostalih proizvoda od kovanog gvožđa.
Kovano gvožđe je danas široko rasprotranjeno, i sve češće se može videti kako u enterijeru, tako i eksterijeru domova. To i ne treba da čudi s obzorom na to da je kovano gvožđe vrlo zahvalna investicija jer ima dug vek trajanja, čini dom sigurnijim mestom za život i oplemenjuje svaki prostor. Upravo zbog ovih odlika, kovano gvožđe nikada neće izaći iz mode, jer i dizajn konstatno napreduje i gotovo da nema granice. Kada je dizajn kovanog gvožđa u pitanju, on najviše zavisi od okoline u koju treba da se uklopi, ali i od ukusa, odnoso zahteva klijenata. Stručni kadar Ironworks-a uvek izlazi u susret svim zahtevima klijenata i besplatnim projektovanjem na računaru pruža vizuelni uvid u ideju, odnosno dizajn i tehničko rešenje, bilo kog predmeta od kovanog gvožđa.
Kovano gvožđe iz proizvodnog pogona Ironworks-a, odlikuje se visokim kvalitetom izrade i vrhunskim dizajnom. Izrada kovanog gvožđa danas predstavlja veliki izazov jer tehnologija kovanja svakodnevno napreduje, kao što su i zahtevi klijenata, sve ozbiljniji. Zanastka radnja Ironworks se hvata u koštac i uspešno izlazi na kraj sa svim izazovima, uvek ide u korak sa vremenom, pa tako poseduje najmodernije mašine za izradu kovanog gvožđa, ali ne odriče se ni tradicije i klasičnog dizajna, kada se postavljaju takvi zahtevi. Nezavisno od toga da li je izgled kovanog gvožđa klasičniji ili moderniji, da li su linije slobodnije i zanosnije ili svedenije, da li je u pitanju kapija, ograda ili neki drugi predmet od kovanog gvožđa, sa kovanim gvožđem se nikad ne može pogrešiti, jer ide uz svaki stil, bez obzira na epohu i materijale sa kojima se kombinuje.
Ne treba zaboraviti da je kovano gvožđe oduvek krasilo kraljevske palate, pa samim tim predstavljalo i neku vrstu privilegije, jer nije bilo dostupno širokim masama. Danas, kada je kovano gvožđe svima dostupno, postaje gotovo nezaobilazni detalj svakog doma i nalazi primenu u svakodnevnoj upotrebi. U svakoj kombinaciji kovano gvožđe uvek predstavlja pun pogodak i investiciju za pokolenja.